Καλέστε μας

Μεταταρσαλγία

Με τον όρο μεταταρσαλγία εννοούμε τον πόνο στην πελματιαία επιφάνεια του πρόσθιου ποδιού και ειδικά στην περιοχή κάτω από τις κεφαλές των μεταταρσίων.

Η μεταταρσαλγία είναι σύμπτωμα και όχι πάθηση. Η μεταταρσαλγία συνοδεύεται πολύ συχνά από υπερκερατώσεις (κάλους) κάτω από τις κεφαλές των μεταταρσίων.


Αιτιολογία της μεταταρσαλγίας

 • 1

  Μεταταρσαλγία μηχανικής αιτιολογίας

  Σε αυτήν οδηγούν οι παραμορφώσεις των δακτύλων, η αστάθεια της μεταταρσοφαλαγγικής άρθρωσης, η δυσαναλογία μήκους μεταξύ των μεταταρσίων, η κοιλοποδία και η μεταφερομένη μεταταρσαλγία η οποία είναι συχνή στον βλαισό μεγάλο δάκτυλο (κότσι).
 • 2

  Μεταταρσαλγία αρθριτικής αιτιολογίας

  Σε αυτής οδηγούν οι αρθροπάθειες, όπως εκφυλιστική οστεοαρθρίτιδα, οι φλεγμονώδους αιτιολογίας αρθρίτιδες (ρευματοειδής αρθρίτιδα), οι οροαρνητικές φλεγμονώδεις αρθρίτιδες και οι κρυσταλλοπάθειες (ουρική αρθρίτιδα).
 • 3

  Νευρικής αιτιολογίας

  Τα μεσοδακτύλια νευρώματα αποτελούν συχνά αιτία μεταταρσαλγίας, με πολύ σύνηθες το νεύρωμα Μοrton, το οποίο βρίσκεται στο τρίτο μεσοδακτύλιο διάστημα (μεταταρσαλγία Morton).
 • 4

  Ιδιοπαθής

  Είναι συχνή μεταταρσαλγία σε αθλητές δρόμου, σε εργάτες με πολύωρη ορθοστασία και σε γυναίκες που φορούν ψηλοτάκουνα παπούτσια για πολλές ώρες. Τα ηλικιωμένα άτομα παρουσιάζουν μεταταρσαλγία λόγω της ατροφίας του λιπώδους σώματος των κεφαλών των μεταταρσίων και λόγω της εκφύλισης και της ανισορροπίας των μυών του προσθίου ποδός. Ο συνδυασμός αυτός οδηγεί
  σε «πτώση» μεταταρσίων. Οι κεφαλές μένουν ακάλυπτες και είναι επώδυνες
  κατά τη βάδιση.
Αποτελέσματα

Η μεταταρσαλγία συνοδεύεται πολύ συχνά από υπερκερατώσεις (κάλους)
κάτω από τις κεφαλές των μεταταρσίων.
Κλείστε το ραντεβού σας
Αφήστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας πατώντας στο κουμπί "Κλείστε Ραντεβού" ή καλέστε μας στο τηλέφωνο
210 99 49 129