• Κύπρου 159, Αργυρούπολη
  • Ωράριο Λειτουργίας

    Δευτέρα: 10:00 π.μ. - 19:00 μ.μ.

    Τρίτη: 10:00 π.μ. - 14:00 μ.μ.

    Τετάρτη: 10:00 π.μ. - 19:00 μ.μ.

    Παρασκευή: 10:00 π.μ. - 19:00 μ.μ.

Κατασκευή Ορθωτικών Πελμάτων

Τα δεδομένα που προκύπτουν από την στατική – δυναμική μέτρηση και ανάλυση του πέλματος (μέσω πελματογραφήματος ή λήψης γύψινου προπλάσματος) σε συνδυασμό με την ιατρική γνωμάτευση και την τεχνογνωσία του εξειδικευμένου προσωπικού μας, μας δίνουν την δυνατότητα κατασκευής του ιδανικού ορθοπεδικού βοηθήματος / πάτου.

Θέλοντας να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα κατασκευής εισάγουμε και χρησιμοποιούμε υλικά από εξειδικευμένους οίκους της Ευρώπης(Orthema), τα οποία πιστοποιούνται από τους αντίστοιχους οργανισμούς υγείας (CE, CUN).

Το βασικό υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή όλων των πελμάτων είναι το E.V.A., ένα ειδικό πολυμερές υλικό, με ποικιλία πυκνότητας (από πολύ μαλακό έως πολύ σκληρό) ανάλογα με την στήριξη και την αποφόρτιση που χρειάζεται να προσφέρουμε.

Τα ορθωτικά πέλματα βοηθούν :

-Στήριξη της ανατομίας του ποδιού.
-Εξάλειψη ή μείωση πόνων ορθοπεδικής φύσεως.
-Αποφόρτιση σημείων πίεσης και πόνου.
-Κατανομή των πιέσεων µε τη σωστή αναλογία θέσεως.

Πιστοποίηση από τους οργανισμούς υγείας CE& CUN.
Κατασκευή εξατομικευμένων πελµάτων ανάλογα τις ανάγκες σας.
Χρησιμοποιούμε υλικά ανώτατης ποιότητας, από εξειδικευμένους οίκους της Ευρώπης (Orthema ),
τα οποία συνδυάζονται με αεροδιαπερατό, αντιβακτηριδιακό δέρμα ή P.T.T., καθώς & το υλικό Diapont της Vibram για διαβητικά πόδια.-Κατασκευή με απόλυτη ακρίβεια λόγω ψηφιακής μεταφοράς δεδομένων.
-Υψηλότατη ποιότητα και άνεση λόγω σύνθεσης προιόντος .
-Επιλογή βάση εμβιομηχανικών κριτήριων.
-Τέλεια εφαρμογή.
-100% δυνατότητα αναπαραγωγής λόγω αποθήκευσης ατομικού αρχείου ασθενούς.


Ποιοί χρειάζονται ορθωτικά βοηθήματα – πέλματα;

Ρευματικό πόδι, Νευρολογικό πόδι, Νευρομυϊκή ανισορροπία, Προβλήματα στάσης – βηματισμού & ανισορροπίας του πέλματος, Αρθρίτιδες, Πλατυποδία, Κοιλοποδία, Άκανθα πτέρνας, Εγκυμοσύνη,
Τενοντίτιδα αχιλλείου, Ορθοστατική εργασία, Βλαισός μέγας δάκτυλος (κότσι), Γαμψοδακτυλία,
Μεταταρσαλγία, Πόνοι στα γόνατα.

Παιδικό πόδι :
Όντας εύπλαστο παίρνει εύκολα το σχήμα του ορθωτικού βοηθήματος με αποτέλεσμα να αποφεύγονται ανατομικές στρεβλώσεις και να αναπτύσσονται σωστά τα οστά.

Αθλητές:
Η εντατική άσκηση επιβαρύνει τα πόδια με συνέπεια να είναι απαραίτητη η συνεχής παρακολούθηση και αγωγή. Πρόσθετα δε οι ορθωτικοί πάτοι βοηθούν στην πρόληψη τραυματισμών και στην βελτίωση των επιδόσεων.

Διαβητικό πόδι:
Ασθενείς που πάσχουν από Σ.Δ. οφείλουν ιδιαίτερο βάρος στην χρήση ορθωτικών πάτων ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο δημιουργίας έλκους, δερματικών προβλημάτων και παραμορφώσεων του ποδιού.