• Κύπρου 159, Αργυρούπολη
  • Ωράριο Λειτουργίας

    Δευτέρα: 10:00 π.μ. - 19:00 μ.μ.

    Τρίτη: 10:00 π.μ. - 14:00 μ.μ.

    Τετάρτη: 10:00 π.μ. - 19:00 μ.μ.

    Παρασκευή: 10:00 π.μ. - 19:00 μ.μ.

Εμβιομηχανικά Προβλήματα

Η ‘εμβιομηχανική’ ορίζεται ως η επιστημονική ειδικότητα που ασχολείται με την εφαρμογή των αρχών και των μεθόδων της μηχανικής και της τεχνολογίας στην μελέτη, κατανόηση, θεραπεία και αποκατάσταση του ανθρώπινου μυοσκελετικού συστήματος.

Πιο συγκεκριμένα η εμβιομηχανική συμπεριλαμβάνει τη μελέτη της στάσης και της βάδισης, με σκοπό τη θεραπεία και αποκατάσταση της λειτουργίας του ποδιού και τη συσχέτισή της με το υπόλοιπο μυοσκελετικό.

Τέτοια εξέταση είναι ιδιαιτέτως αποτελεσματική στη θεραπεία παθήσεων όπως η πλατυποδία, η κοιλοποδία, ο πόνος στο πρόσθιο τμήμα του ποδός (κότσι, μεταταρσαλγία/πτώση μεταταρσίων), ο πόνος στην περιοχή της καμάρας, ο πόνος στο οπίσθιο τμήμα του ποδός (άκανθα, πελματιαία απονευρωσίτιδα), καθώς και ο πόνος στα γόνατα ή στη μέση.

Πολλές επώδυνες παθήσεις (όπως οι υπερκερατώσεις) καθώς και πολλοί τραυματισμοί (αθλητικές κακώσεις) του άκρου ποδός οφείλονται σε αυξημένες πιέσεις στα πέλματα.

Η εμβιομηχανική εξέταση μας επιτρέπει να αναγνωρίσουμε την αιτιολογία αυτών των πιέσεων και να τις διορθώσουμε.

Η διόρθωση αυτή γίνεται συνήθως μέσω ορθωτικών πελμάτων εξατομικευμένων για τον κάθε ασθενή οπότε να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, καθώς και με τη βοήθεια ασκήσεων τις οποίες ο ασθενής εκπαιδεύεται να κάνει στο σπίτι.